Inkaleden

3 September, 2013 - 20:34

Under resan i Peru så ägnade vi 4 dagar åt att gå den klassiska Inkaleden till Machu Picchu. Inkaleden är ordentligt reglerad, man måste gå med guide och bara 500 personer inklusive guider och bärare får gå leden varje dag. Vi gick själva med en egen guide som hette Guido. Han berättade längs vägen om inkafolket, inkakulturen och alla de inkaruiner vi gick förbi. Det var väldigt fint att ha en egen guide, många gick i grupper om 10-15 st. Första dagen började nere i dalen och var relativt enkel, vi gick 4-5 timmar. Andra dagen var desto jobbigare, det gick stadigt uppåt från 2800 m höjd till högsta punkten som var på 4200 m, även kallad “dead womans pass”. Efter passet gick färden vidare ner i regnskogen i dalen där vi slog läger. Tredje dagen bar det uppåt igen till 3900 m  (där det vackert låg en liten tjärn), sedan ner i en ny dal och upp över en till topp på 3800 m. Tredje dagens vandring var väldigt vacker, den gick på nästan bara ursprunglig bevarad inkaled som man tänker sig med stora stenplattor och genom lummig regnskog och vackra toppar. Fjärde dagen gick man bara 2 timmar i gryningen till Machu Picchu dit man kom tidigt på morgonen i soluppgången.


kommentera | dölj kommentarer

anton (lundqvist) 24/09/2013.

helt legendariska bilder från peru! du är sjukt duktig! blir sugen på att åka dit själv…

fridens!
/a

Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /storage/content/04/158704/jonatanlastbom.com/public_html/wp-content/themes/eye-candy-10/comments.php on line 22